RoboTrakya Robot Yarışması Yapıldı

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Ar-Ge Bilişim Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu ve Trakya Teknopark ile Teknoloji Transfer Ofisinin destekleriyle RoboTrakya isimli robot yarışması 12 Mayıs 2015 tarihinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirildi.  Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem ve Ar - Ge Bilişim Topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Korhan Cengiz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz konuşmasında “Burada bilimin atmosferi var. 17. Yüzyıldan kalan bu binada böyle modern bir yarışmanın yapılması çok önemli. Bu sene bir ilk başlatıyoruz. Bu yarışmanın bölgesel ve uluslararası nitelik kazanması için elimizden geleni yapacağız.” diyerek emeği geçen hocaları ve öğrencileri tebrik etti.

Ar-Ge Bilişim topluluğu akademik danışmanı Öğr. Gör. Korhan Cengiz ise konuşmasında, "Öğrencilerimizle belli amaçlar doğrultusunda kurmuş olduğumuz kulübümüzün kısa zamanda böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiği için gururluyuz." diyerek emeği geçen tüm üniversite birimlerine teşekkür etti.

Yarışma; sumo, mini sumo ve çizgi izleyen kategorilerinde yapıldı. Yapılan yarışmalar sonunda kategorilerdeki dereceler şu şekilde oluştu:

Sumo:

1-) Taşkın Tez - Taşkın Tez, Turkuaz Tez

2-) Fujiyama -  Çağatay Burak Arduç, Neslihan Yaman, Berfin Utku, Muhammet Örnek

3-) Tosun - Fatih Akcan, Selim Yılmaz, Bekir Sert, İbrahim Halil Yiğit , Zeki Uzuntaş

Mini Sumo:

1-) Vatan - Ömer Kardaş

2-) Tellioğulları - Sercan Argün, Levent Demirci, Özgür Dinçer

3-) Taşkın Tez - Taşkın Tez, Turkuaz Tez

Çizgi İzleyen:

1-) Scout Emhisi – Emrah Kılıç, Hilal Yetim, Sinem Tunca

2-) Kasırga – Salih Ergin, Ahmet Çelik, Kubilay Muhammet Sünnetçi, Utku Öner

3-) Gonzales – Himmet Coşkun, Mehmet Uğur Kınık, Ferhat Demir, Şennur Ulusoy, Ozan Vardar

Ek Resimler
Bu içerik 16.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1328 kez okundu.