Hakkımızda

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü dünya standartlarında profesyonel mühendislik eğitim ve öğretimini görev edinmiştir. Bunun yanında, ülkemizin en önde gelen üniversitelerinde yetişmiş, yurtdışında başarılı çalışmalarda bulunmuş, alanlarında seçkin akademisyen kadrosu ile öğrencilerine bilimsel araştırma ve proje geliştirme yeteneğini de aşılamayı hedeflemektedir. Bölümümüz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Lisans programına ilk öğrencilerini almıştır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren lisans eğitim ve öğretim programı %30 ingilizcedir. İlk yıl ingilizce hazırlık eğitimi ardından 4 yıl lisans eğitimi ile eğitim süresi toplam 5 yıldır.

Lisans öğretim programının ilk 6 yarıyılında öğrencilere temel elektrik, elektronik, bilgisayar, kontrol ve haberleşme dersleri ile yoğun bir mesleki birikim oluşturulur. Bunun yanısıra, öğrencilerimizin sağlam bir mesleki altyapı oluşturabilmeleri için temel meslek dersleri, matematik, fizik ve temel/mesleki İngilizce dersleri ile desteklenmektedir. Öğrencilerimizin mezuniyetleri itibariyle belirli alanlarda uzmanlaşmış olmalarını sağlamak amacıyla 7. ve 8. yarıyıllarda elektrik, elektronik, bilgisayar, kontrol, biyomedikal, mekatronik, elektromanyetizma ve haberleşme gibi alanlarda ileri düzey uzmanlık dersleri seçmeleri öngörülmektedir. Bu derslerin yapı ve içerikleri gelişen teknolojilerin ve genişleyen öğretim üyesi kadrosunun paralelinde düzenli olarak güncellenmektedir. Bölümümüzün Elektriksel Ölçme, Temel Elektrik ve Elektronik Devreleri, Sayısal Tasarım ve FPGA, Mikroişlemciler, Analog/Sayısal Haberleşme, Otomatik Kontrol ve Yazılım laboratuvarları en yeni donanımlarla öğrencilerimizin pratik becerilerinin gelişimini desteklemektedir. Lisans programımız içerdiği laboratuvar ders sayısı ve saatlerinin yoğunluğu ile dünya üniversitelerinde uygulanan benzeri öğretim programları ile paralellik arzetmektedir. Öğretim üyelerimiz özellikle gömülü sistemler, mikroişlemciler, sayısal sistem tasarımı ve mikroelektronik üzerine yoğunlaşmış bir eğitim programı sunmaktadır. Ayrıca 3G/4G mobil iletişim teknolojilerini içeren yeni nesil haberleşme yazılımları (Android, iOS) ve donanım mimarileri, öğretim programımızı zenginleştirmektedir. Öğrencilerimizin ayrıca mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek üzere lisans öğretimi boyunca toplamda 40 iş gününden oluşan yaz dönemi temel ve meslek stajlarını yapmaları zorunludur. Bölümümüz lisans öğretim programı mezunları Elektrik ve Elektronik Mühendisi ünvanını alırlar.

Bölümümüz, mühendislik fakültesinin yeni bölümlerinden olmasına rağmen, fakültenin en yüksek puan ile öğrenci alan bölümüdür. Her yıl programımızı ve eğitim olanaklarımızı yenileyerek Türkiye’nin en seçkin bölümlerinden biri olmak kısa vadeli hedeflerimizdendir.

Bu içerik 02.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 10375 kez okundu.