Mezunlarımız Yazıyor

ResimMerhabalar, ben Onur Çamlıca. Bölümümüzden 2021 yılında mezun oldum. Hali hazırda Sofya-Bulgaristan’da Bede Gaming isimli yazılım firmasında IT Sistem Yöneticisi olarak çalışmaktayım.

Aslında küçüklüğümden beri hep Elektrik mühendisi olmak istedim. Bu isteğin temelinde ilkokulda elektrik sebebiyle evimizin yanması var. Neydi bu elektrik, nasıl ev yakabilirdi? Bunlar aslında cevaplaması çok da zor olmayan sorulardı. Ancak içimde elektriğin gücüne ve bu gücü yönlendirebilen Elektrik Mühendislerine karşı bir sempati oluşturmuştu. Her ne kadar yolun sonu beklenenden biraz farklı olsa da Elektrik-Elektronik Mühendisliği hikayem böyle başladı.

Gelelim Trakya Üniversitesinde geçirdiğim süreç ve sonrasına…

Eğitimim boyunca dersler dışında birçok öğrenci topluluğunda da görev alma fırsatı buldum. Bölümümüz için en önemlileri arasında fakültemizde kurulmuş ve teknik alanlarda etkinlikler yapan IEEE ve Ar-Ge Bilişim toplulukları bulunmaktadır.

Yine fakültemiz öğrencileri tarafından kurulmuş ve temelinde sosyal sorumluluk projeleri olan; yabancı öğrencilere ve değişim öğrencilerine destek olan, hem lokal hem de globalde öğrenciler için birçok güzel işe imza atan ESN Trakya topluluğu bulunmaktadır. Bu kulübün benim için çok özel bir yeri var. Birçok uluslararası öğrenciyle tanışma fırsatı bulurken, gelecek profesyonel iş hayatının da bir ön izlemesini yaşama imkânı buldum ve hala devam eden çok değerli arkadaşlıklar edindim.

Okulun bitmesine kısa bir süre kala pandeminin başlaması ve farklı ülkeye taşınma durumu gibi hızlı değişimlerin yarattığı öngörülemeyen koşullar sebebiyle, Elektrik Mühendisi olmak için çıktığım bu yolculukta, aslında Bilgisayar Mühendisliğinin bir dalı olan Ağ ve Sistem alanında dış kaynak sağlayıcı firmada çalışmaya başladım. Aynı firmada farklı pozisyonlarda 3 yılı aşkın çalıştıktan sonra şu an çalıştığım firmaya IT Sistem Yöneticisi olarak transfer oldum.

Branştan bağımsız olarak mühendis yetiştirecek eğitmenlerin, kendini eğitime ve gelişime adamış; kibrinden arınmış ve karşısında duran genç topluluğu “müstakbel meslektaşı” olarak görebilmesinden daha büyük bir şans olduğunu düşünmüyorum. Eğitim aldığım süreçte bu şansı bizlerden esirgememiş olan değerli hocalarımıza minnettarım. Bizlere verdikleri dersler dışında kendi çalışmaları aracılığıyla verdikleri örnekler ve nasihatler sayesinde geleceğin hızla değişen ihtiyaçlarına pratik çözümler üretebilecek analitik mühendisler yetiştirdiklerine inanıyorum.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında ilerlemek isteyen müstakbel meslektaşlarımıza rahatlıkla bölümümüzü ve Trakya üniversitesini tavsiye edebilirim.

Onur Çamlıca
IT Sistem Yöneticisi
Bede Gaming


Resim

Merhaba ben Burak Şafak. 2023 yılında Trakya Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği lisans programından fakülte ve bölüm birinciliği dereceleriyle mezun oldum. 2023 yılında Kırklareli Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği yüksek lisans programına başladım. Aktif olarak Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. bünyesinde Elektrik Piyasası Uzlaştırma Uzman Yardımcısı olarak görev almaktayım.

Öncelikle 2018 yılında Trakya Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünü bilinçli bir şekilde araştırarak ve bölümde aktif olarak okuyan öğrencilerle görüşerek tercih ettiğimi belirtmek isterim. Bölümün, bünyesinde akademik olarak oldukça yüksek donanıma sahip öğretim elemanlarını bulundurması benim en önemli tercih sebeplerimden birisi oldu. Eğitim hayatıma başladığımda bu tercih sebebimin nasıl bir oranda doğru olduğuna her öğretim üyesini tek tek tanıma imkanına sahip olduğum her an tanıklık ettim. Ayrıca bölümümüzdeki en önemli kıymetlerden birisi bütün öğretim elemanlarının ulaşılabilir, hoşgörülü ve yardımsever olmasıdır.

Bölüm genelinde ders çeşitliliği ve ders içeriklerinin zenginliği beni eğitim sürecimde en çok tatmin eden durumlardan birisiydi. Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünde ders çeşitliliğinin öğrenciler için çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Birçok alt disipline sahiplik edebilen bu bölüm Trakya Üniversitesi’nde de her geçen dönem ders havuzu olarak daha da zenginleşmektedir.

Trakya Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitim gören ve bölümün imkanlarından faydalanan bütün öğrencilerin ayrıcalıklı olduğunu belirtmek isterim. Böylesine değerli ve başarılı öğretim elemanlarının eğitimlerine dahil olabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bölümde eğitim gören ve eğitimini tamamlayan bütün mühendis adayları ve mühendis meslektaşlarıma başarılar dilerim. Hepinizin yolu açık olsun.

Burak Şafak
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.



Resim2015-2019 yılları arasında Trakya Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünde fakülte birincisi olarak lisans eğitimimi tamamladım. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümü / Telekomünikasyon anabilim dalında yüksek lisansımı bitirip 2021 yılında doktoraya başladım. Şu an doktora tezimi hazırlarken TÜBİTAK BİLGEM / HİSAR Laboratuvarında araştırmacı olarak çalışıyorum. 2023 yılının sonu itibari ile birçok akademik yayınım ve bir patent başvurum bulunmaktadır.

Trakya Üniversitesinde gördüğüm eğitim, seçtiğim kariyer yolumu şekillendirdi. Mesleğimi severek yapmamın en büyük motivasyonu da kıymetli hocalarımın aktardığı tecrübeleridir. Bugün sahip olduğum araştırma yeteneklerimin temeli lisans eğitimimin sırasında danışman hocamla yaptığım araştırma çalışmalarına dayanmaktadır. Bunun yanı sıra, öğrenci topluluğumuzun her yıl düzenlediği Robotrak isimli robot yarışmasında ikinci sınıfta bir arayüz tasarımı görevini aldım. O çalışmadan sonra web programlamasını hobi olarak öğrendim, ve neticesinde de 4. sınıfta yarışmanın tamamını yöneten bir web sitesi hazırladım ve farklı bir tecrübe edindim. Teorik ve eğlenceli laboratuvar derslerinden başlayarak, bölüm ve topluluk etkinlikleri, üniversitenin çeşitli sosyal aktivitelerinden geçerek yaz stajlarına ve bitirme projesine kadar, her detayı ile güzel anıları biriktiren bir yolculuktu.

Muhammet Yaser Yağan
Araştırmacı
TÜBİTAK BİLGEM / Haberleşme ve Sinyal İşleme Laboratuvarı (HİSAR)



Bu içerik 01.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 932 kez okundu.