Öğrencilerimizin Başarısı hk.

           Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu ve HAVELSAN işbirliği ile 12 Temmuz 2021 – 19 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen Görev: Yeraltı adlı kavramsal robotik tasarımı yarışmasında, mühendislik fakültemiz elektrik elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerinden Kemal DAYSAL ve Mine YARDI, makine mühendisliği bölümü öğrencilerinden Emrullah YILMAZ ve Genco ÖZÇAKIRLAR ve fen fakültesi fizik bölümü öğrencisi Orhun Ata KARAKAYA’dan oluşan TrakThor adlı takım, yarışma sonucunda üçüncülük ödülünü almaya hak kazanmıştır.

            

            Yarışmada, jüriler tarafından tasarlanan ve yeraltında bulunan bir pistin gereksinimlerine uygun olarak, haberleşme sorunlarını da göz önünde bulundurarak pistteki çeşitli engelleri aşıp çeşitli noktalara otonom veya manuel bir şekilde ulaşarak görevini tamamladıktan sonra başlangıç noktasına geri dönebilecek ve tüm bu süreçte kullanılacak haritalama metodu ile çevresinin haritasını oluşturabilecek, uzaktan kumandalı, kablosuz veya tamamen otonom bir robot veya robot grubu tasarlanması istenmiştir. Bu süreçte robotun 3D modeli, robotun materyal, dayanıklılık ve maliyet analizi, robotta kullanılacak elektronik bileşenlerin, haberleşme ve haritalama sisteminin, güç ve hareket sistemlerinin detaylı tanıtımı, robotun kontrol mekanizması ve robotta kullanılan otonomi algoritmasının raporlanması ve jüriye sunulması beklenmiştir.

 

            İki ay süren yarışma üç değerlendirme aşamasından oluşmuştur. Bu aşamalar sırasıyla proje gelişim raporu teslimi ve puanlandırılması, final sunumu teslimi ve puanlandırılması ve son aşama olarak seçilen final sunumlarının jüriler karşısında online ortamda sunulup jürilerin sorularının cevaplandırıldığı nihai puanlama aşamasıdır. Yarışmaya maksimum 5 kişiden oluşan 80 takım başvurmuştur. Yarışma sürecindeki elemeler sonucunda kalan 9 takım, jüri karşısında projelerinin sunumunu yapmak üzere finale davet edilmiştir. Final sunumundan birkaç gün sonra takımların puan sıralaması açıklanmıştır.

 

            Yarışmada üçüncülük elde eden öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ek Resimler
Bu içerik 17.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 1414 kez okundu.