Staj ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Staj başvuru ve kabul formunu nasıl dolduracağım?

Staj başvuru ve kabul formu hakkında açıklamalar

Yaz döneminde staj yapabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Yaz döneminde fiziki olarak bir işletme/fabrika vb bir iş yerinde staj yapmak isteyen öğrencilerimiz, bütün yasal sorumluluğu kendilerinde olmak üzere başvuruda bulunabilir.

Öğrencilerimiz staj yapmak istedikleri yer ile temasa geçtikten sonra;

1- Staj başlangıç ve bitiş tarihleri : Mühendislik Fakültesinin web sayfasında yayınlanacak olan duyurudaki yaz dönemi stajı tarihlerine uygun bir şekilde belirlenmelidir.

2- Öğrenci, “staj başvuru ve kabul” formunu doldurup imzalamalıdır. Bu formdan kaç tane hazırlanması gerektiği formun altında belirtimiştir.

3- Öğrenci, aynı formu staj yapmak istediği işletmeye de onaylatmalıdır.

4- Öğrenci, kendisinin imzaladığı ve işletmenin onayladığı bu formu bölüm staj komisyonuna onaylatarak fakülte staj sorumlusuna teslim edecektir.

Mezun durumunda (tüm derslerini vermiş, sadece stajı kalmış) öğrenciyim. Stajımı nasıl yapabilirm?

Mezun durumunda öğrencilerimiz,

1- Fiziki olarak bir işletme/fabrika vb bir iş yerinde staj yapmak isteyen öğrencilerimiz, bütün yasal sorumluluğu kendilerinde olmak üzere başvuruda bulunabilir.

2- Bu durumdaki öğrenciler, ders devam mecburiyeti olmadığı için dönem içerisinde de staj yapabilirler.

3- Staj başlangıç ve bitiş tarihleri : Mühendislik Fakültesinin web sayfasında yayınlanacak olan duyurudaki dönem içi staj tarihlerine uygun bir şekilde belirlenmelidir.

Staj yaparken sigorta yapılıyor mu?

Öğrencilerimizin staj yaptıkları süre zarfında sağlık sigorta primleri okulumuz tarafından ödenmektedir. (Bu primler emekliğe yönelik DEĞİLDİR. Sadece sağlık sigortası primleridir)

Staj başvuru evrakını ne zaman göndermeliyim?

Staj başvuru evrakı, staja başlama tarihinden en geç 10 (on) gün önce teslim edilmelidir. Daha geç gönderilen evraklar kabul edilmeyecektir.

SGK işe giriş-çıkış bildirgeleri için fakülte staj kordinatörlüğü iletişim; ilhankezer@trakya.edu.tr

Bu içerik 17.04.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1948 kez okundu.